3. KÖPRÜDE BİR İLK, 300 METREDEN CANLI YAYIN

 
19 Kasım 2015

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden  Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Demircan’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da eşlik etti.

300 METREDE SELFİE

3'üncü  köprüdeki çalışmalarda gelinen son noktayı Periscope ile yapılan canlı yayında takipçilerle paylaşan Başkan Demircan, Türkmen ve Hazinedar, sonrasında muhteşem manzara eşliğinde selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

"BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN GURUR KAYNAĞI"

3’üncü Köprüdeki çalışmaların gün geçtikçe heyecan verici olduğunu belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Bizi izleyenlere sevgi ve saygılarımız sunuyorum. İnsanı ayakta tutan en temel duygu umududur ve heyecanıdır.  Bu umudun ve heyecanın zirvede olduğu bir anı yaşıyoruz. Buraya Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hangi vatandaşını çıkarsanız geleceğe bu 300 metrelik kulenin tepesinden kesinlikle umutla bakar.  Çünkü, burada teknoloji var, burada güç var, gelecek, gurur var ve geleceği umutla planlamak var. Burası gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz adına gurur kaynağı” dedi.

"DÜNYA ÇAPINDA BİR PROJE"

Projenin dünya çapında bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Demircan, “Emeği geçen yapan, yaptıran herkese başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere şükranlarımızı iletiyoruz.  Proje hakkında bilgiler alıyoruz. İstanbul İçin ne anlama geliyor. Tam 95 kilometrelik bir hattan bahsediliyor. Trafiği Edirne tarafından alıp Kocaeli tarafına getirecek 95 kilometrelik hat,  bizim şuanda İstanbul içerisindeki trafiğimize bir nebze olsun bir rahatlık getirecek. Türkiye için ne anlama geliyor. Büyük bir teknoloji. Burada yapılan işleri şuanda Tuzla Tersanemiz gerçekleştiriyor. Bundan da gurur duyduk. Metro geçebilecek içerisinden . Bundan da anlıyoruz ki Avrupa’dan tirene binildiğinde eski ipek yolunun üzerinden trenle geçileceği dünya çapında bir mekandayız.  Bu gurur hepimizin diyorum” diye konuştu.

"BU PROJE MEDENİYETİMİZİN MÜHRÜ OLACAK PROJEDİR"

Projenin kendisini çok gururlandırdığını dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün 3’üncü boğaz köprüsünü yapılan çalışmalarını yerinde görmek üzere bir aradayız. Fazla söze gerek yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Burada söz söylemek tam duygularımızı anlatmaya yetmez. Burada söz söylemek tam duygularımızı anlatmaya yetmez.  Bir kez daha ülkemizle, Devletimizle gurur duydum. Bunlar bu tarihin, medeniyetin adete mührü olacak projelerdir” şeklinde konuştu.

İstanbul’un dünya üzerindeki en özel şehirler arasında yer aldığına dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, “ Her biri birer abide olan eserlerle, dünyanın önünde büyük bir ülke olduğunu  görüyoruz. Bu ülkede  İstanbul denilince bütün Türkiye akla gelir” dedi.

 
 
 
 
Diğer Haber Başlıkları